Портокалки
Дребни сладки
Необходими продукти:
750-800 г брашно София мел Класик
2 яйца + 1 белтък, жълтъка за намазване с малко прясно мляко
200 г захар
3 с.л. кис.мляко
100 г масло или мас
50 мл. олио
1 бакпулвер
80 мл. портокалов сок
1 ч.л. амонячна сода
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме киселото мляко, маслото / маста / и олиото. Разбиваме хубаво.
2. След това портокаловия сок и пак бъркаме. На части прибавяме брашното като добавяме бакпулвера вътре.
3. Оформяме хубаво тесто и разделяме на топчета по 50 г.
4. Намазваме с жълтък и прясно мляко и поръсваме със захар.
5. Печем на средно ниво на фурната върху хартия за печене на 200 ° до златисто.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ирена Бакалова от Симеоновград

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
