Портокалови сладчици
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел Екстра
120 г краве масло
1 яйце
30 г сок от портокал
230 г захар
2 г сол
1 пакетче бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Разбива се омекналото масло със захарта до побеляване. Прибавя се яйцето, портокаловия сок и солта. Накрая се добавя брашното, размесено с барпулвера. Омесва се меко тесто.
2. Оставя се да почине 20 мин в хладилника.
3. Оформят се топчета и се нареждат в тава на по-голямо разстояние. Когато всички топчета са в тавата се взима вилица и се притискат отгоре. Пекат се около 25-30 мин при 170 градуса до порозовяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петър Аймалиев от Благоевград

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
