Постна пикта без сода


Хлябове и Питки, Погачи

Необходими продукти:

Брашно София Мел Кекс – 450g
Сол                    - 10g
зехтин                - 20ml
Вода                  - 330 – 350ml

За поръсване: брашно

 

Начин на приготвяне:

1.  Пресейте брашното и го сложете в купа.
2.  Добавете солта.
3.  Прибавете водата и зехтина и замесете меко тесто.
4.  Оформете топка, поставете я в тавичка и притиснете.
5.  Навлажнете леко повърхността, поръсете с брашно и направете нарези.
6.  Печете с любов в предварително загрята фурна на 180 °C за 45–50 минути (по възможност с пара през първите 5 минути).

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

03.12.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.