Постна содена питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
600 гр. брашно Софиямел Класик
1 ч.л. сода бикарбонат
300 мл хладка вода (не гореща),
1 пакетче бакпулвер
2 с.л. оцет
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява в купа, добавят се солта, содата и бакпулвера и се разбърква.
2. Добавят се смесените оцет, захар и вода на части като разбърквате с лъжица. Замесва се тесто, като по малко към него се добавя зехтина. Меси се в продължение на 10 минути.
3. Тестото се оформя на топка, оставя се да си почине за около 20 минути, покрито с кърпа и се оформя на кръгла питка в тавичка, застлана с хартия за печене.
4. В случай, че питката се прави с паричка за Бъдни вечер, поставете паричка, увита във фолио.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
