Постна содена питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг. брашно София мел
1 с. л захар
1с.л сол
1с.л бакпулвер
1с. л оцет
1с. л сода
500 мл. газирана вода
плик за печене
Начин на приготвяне:
1. Смесваме брашно, сол, захар и бакпулвер. Разбъркваме. Смесваме содата и оцета в малък съд.
2. Прибавяме към брашното содата и газираната вода. Замесваме тестото. На оформената топка й правим кръст с нож.
3. Поставяме тестото в плик за печене и печем 30 мин. на 220 градуса. Намаляваме градусите на 180 и допичаме още 10 мин.
4. Питката я изваждаме от плика и я завиваме в кърпа, за да се задуши.
5. Става мека и страхотна.
Весели празници!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Йорданка Дамянова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
