Постна содена питка с лимон
Питки, Погачи
Необходими продукти:
650 - 700 г брашно София мел
1 ч. л. сода
350 мл газирана вода
3 с.л. лимонов сок от изцеден лимон
5 с. л. олио
1 1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
1. В купа слагаме содата, прясно изцеденият лимонов сок, газираната вода (трябва да е топла) - през цялото време всичко това се разбърква с лъжица. Продължаваме да добавяме солта, загарта и олиото.
2. Брашното се добавя постепенно и в един момент започваме да замесваме.
3. Месим, докато стане гладко и меко тесто.
4. След като е готово го намзнявае с олио и го слагаме в не много голяма тава за печене с хартия за печне. Съвсем леко се натиска отгоре и аз с нож си правя кръсче.
5. Веднага се слага във фурната на 180 градуса с вентилатор за 35-40 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Penka Vladova

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
