Постни сладки с овес Дребни сладки

Необходими продукти:

1 и ½ ч.ч. брашно София Мел Екстра
4 с.л. тъмна кафява захар
3 с.л. олио
1 ч.ч. овес
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. канела
120 гр стафиди

Начин на приготвяне:

В купа смесете захарта, канелата и олиото. Към тях добавете овеса, сушените плодове и пресятото брашно с бакпулвер. Бъркайте, докато получите лепкаво тесто.

На дъното на тава сложете хартия за печене. С помощта на лъжица оформете малки купчинки от сместа.

Така наредените сладки печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато крайчетата им започнат да хващат кафява коричка.

Ако нямате овес - може да го заместите с овесени ядки.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.03.2019

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.