Постни сладки с бира
Дребни сладки
Необходими продукти:
0,5 кг брашно София Мел Класик
1 ч, ч, бира
1,5 ч. ч. олио
1 с. л. бакпулвер
5 с. л. пудра захар
За плънката:
0,5 ч.ч. смлени орехи
1 кутия цветен локум
1 бурканче сладко от дюли
Начин на приготвяне:
1. Смесват се течните съставки и се добавят брашното, пудрата захар и бакпулвера.
2. Меси се меко тесто, което се разделя на три части и всяка се разточва на много тънка кора.
3. Едната част се намазва със сладко, реже се на малки правоъгълници и всеки се завива на руло.
4. В другата се поставят парчета локум, а в третата - смлените орехи. Така се получават сладки с три вида пълнеж.
5. Пекат се до порозовяване на 180 градуса и още топли се овалват в пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Павлина Миланова от с. Ярджиловци

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
