Постни соленки с бяло вино
Дребни соленки
Необходими продукти:
2ч.ч и половина брашно София Мел
200 мл бяло вино
1 бакпулвер
1 ч.л сода
50 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Смесват се всички съставки, като брашното и бакпулвера се пресяват. С вилица се разбъркват съставките.
2. След като се получи тестото трябва да си почине средно 5 мин. След това се правят с ръце малки фитилчета от които, се правят малки възелчета.
3. Пекат се на 180-200 градуса на предварително загрята фурна 15/20 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Жана Тотева от Велико Търново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване