Постни соленки
Дребни соленки
Необходими продукти:
2.5 ч.чаша
200 мл бяло вино
50 мл олио
1 равна ч. л сол
5 с.л царевично брашно
1.ч.л бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. В купа се сипва бялото вино, олио, сол. Прибавя е царевично то брашно и пресято бяло брашно, смесено с бакпулвера.
2. Разбърква се с вилица, сипва се на плот поръсен с брашно, смесване за кратко средно меко тесто. Остава да почине 5 минути и се разделяме на две части. Късат се топчета и се правят на фитили след това се връзват на възел както въженце. Нареждат се върху хартия за печене.
3. Пекат се 15-20 мин. на 189 - 200 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Николай Тотев от гр. Велико Търново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
