Празнични кифлички със сладко от горски плодове


Други сладки печива

Необходими продукти:

за около 14 бр:
500 g брашно София Мел Класик
5 g сол
50 g меко краве масло
270 g прясно мляко
20 g сухо мляко
7 g суха мая
40 g кристална захар
2 яйца /едното за намазване/
1 пак. ванилова захар /по желание/
Конфитюр от горски плодове- за пълнеж
Пудра захар - за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разтворете захарта и маята в затоплено мляко, добавете ваниловата захар.
2. Пресeйте брашното, смесете го със сухото мляко и солта. Смесете сухите и течните съставки.
3. Добавете яйцето и маслото, замесете меко тесто и оставете да втаса на топло за 60 минути, покрито с фолио.
4. Разделете тестото на топки по 60 g и ги оставете да почиват 15 минути.
5. Разточете всяка топка на правоъгълник, нарежете едната къса страна на лентички (4-5 mm).
6. Добавете конфитюр с пош по другата къса страна, навийте на руло и подредете в намазнена тава.
7. Оставете кифличките да втасат на топло за 60 минути.
8. Намажете с разбито яйце с вода и печете на 190 ˚С за 20-25 минути.
9. След охлаждане поръсете с пудра захар.

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.12.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.