Празнични кифлички със сладко от горски плодове
Други сладки печива
Необходими продукти:
за около 14 бр:
500 g брашно София Мел Класик
5 g сол
50 g меко краве масло
270 g прясно мляко
20 g сухо мляко
7 g суха мая
40 g кристална захар
2 яйца /едното за намазване/
1 пак. ванилова захар /по желание/
Конфитюр от горски плодове- за пълнеж
Пудра захар - за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разтворете захарта и маята в затоплено мляко, добавете ваниловата захар.
2. Пресeйте брашното, смесете го със сухото мляко и солта. Смесете сухите и течните съставки.
3. Добавете яйцето и маслото, замесете меко тесто и оставете да втаса на топло за 60 минути, покрито с фолио.
4. Разделете тестото на топки по 60 g и ги оставете да почиват 15 минути.
5. Разточете всяка топка на правоъгълник, нарежете едната къса страна на лентички (4-5 mm).
6. Добавете конфитюр с пош по другата къса страна, навийте на руло и подредете в намазнена тава.
7. Оставете кифличките да втасат на топло за 60 минути.
8. Намажете с разбито яйце с вода и печете на 190 ˚С за 20-25 минути.
9. След охлаждане поръсете с пудра захар.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване