Пръхкави соленки
Дребни соленки
Необходими продукти:
200 г брашно София мел екстра
125 г краве масло на стайна температура
120 г сирене
120 г кашкавал
1/2 ч.л бакпулвер
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера. Настъргваме сиренето и кашкавала. Маслото и брашното смесваме с ръце и към тях добавяме сиренето и кашкавала. Всичко се омесва за кратко.
2. Разточваме тестото до около 5м,разрязваме на форми по желание и намазваме с жълтъка (към него може да добавите няколко капки вода).
3. Печем на 190 градуса за 15 минути.
Лесно,бързо и вкусно!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Женя Тодорова от Аксаково

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
