Пръхкави соленки


Дребни соленки

Необходими продукти:

200 г брашно София мел екстра
125 г краве масло на стайна температура
120 г сирене
120 г кашкавал
1/2 ч.л бакпулвер
1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното и добавяме бакпулвера. Настъргваме сиренето и кашкавала. Маслото и брашното смесваме с ръце и към тях добавяме сиренето и кашкавала. Всичко се омесва за кратко.

2. Разточваме тестото до около 5м,разрязваме на форми по желание и намазваме с жълтъка (към него може да добавите няколко капки вода).

3. Печем на 190 градуса за 15 минути.

Лесно,бързо и вкусно!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Женя Тодорова от Аксаково

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.