Пухкава питка с кисело мляко
Питки, Погачи
Необходими продукти:
1 кг. брашно София Мел класик
3 яйца
300 г кисело мляко
7 г суха мая
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява. Маята се активира в хладката вода заедно със захарта и солта. В направено кладенче в брашното се изсипват киселото мляко, олиото, маята и яйцата /единият жълтък се заделя за намазване на питката/.
2. Омесева се меко тесто и се оставя да втаса 40-50минути.
3. Оформя се в намазнена тава и се оставя да втаса отново, след което се намазва с жълтъка и се поръсва по желание със семена.
4. Пече се фурна на 180° с вентилатор за 30 минути или до готовност.
5. След като е готова се намазва с масло докато е още гореща.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Златева от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
