Пухкава питка с масло
Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г пшенично брашно София мел Класик
2 яйца
7 г суха мая
4 с.л. топла вода
1 с.л. сол
85 г масло
170 мл топло прясно мляко
1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Към маята добавяме щипка захар и топлата вода и оставяме да се активира.
2. В купа разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме солта, брашното, надигнатата вече мая и затопленото мляко.
3. Разбъркваме всички съставки и добавяме маслото. Замесваме меко, гъвкаво тесто. Оставяме тестото да втасва час и половина, след което отново го замесваме. След още половин час втасване тестото е готово за оформяне по желание и намазване с жълтък.
4. Печем в предварително загрята фурна на 180° до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Златева от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
