Пухкави курабийки с ябълки
Дребни сладки
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
100 г захар кристална
2 яйца
100 г масло
1 бакпулвер
2 ябълки
Пудра захар по желание
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата, захарта и маслото, което е на стайна температура, до стопяването му в сместа.
2. Пресято заедно с бакпулвера брашно се добавя на части до меко тесто.
3. Добавят се обелените и нарязани на парченца ябълки.
4. С помощта на две лъжици се оформят курабийките, с едната се гребва от тестото, а с другата се избутва в тавата за печене.
5. Пече се 20 минути на 180 градуса. Понеже не са много сладки, по желание се поръсват с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Евелина Виденова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване