Пухкави курабийки с ябълки


Дребни сладки

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел Екстра
100 г захар кристална
2 яйца
100 г масло
1 бакпулвер
2 ябълки
Пудра захар по желание

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата, захарта и маслото, което е на стайна температура, до стопяването му в сместа.

2. Пресято заедно с бакпулвера брашно се добавя на части до меко тесто.

3. Добавят се обелените и нарязани на парченца ябълки.

4. С помощта на две лъжици се оформят курабийките, с едната се гребва от тестото, а с другата се избутва в тавата за печене.

5. Пече се 20 минути на 180 градуса. Понеже не са много сладки, по желание се поръсват с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Евелина Виденова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.