Пурички с локум


Други сладки печива

Необходими продукти:

700 г брашно София Мел Екстра
200 г масло
100 мл олио
1 ч л сода за хляб
1 ванилова есенция
200 г кисело мляко
около 280 г локум
50 - 60 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме маслото.

2. Слагаме содата в млякото и разбъркваме, за да шупне.

3. Смесваме ги, добавяме олиото, ванилията, брашното и омесваме тесто.

4. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на правоъгълен лист.

5. С нож режем тестото на квадрати /около 8 см. всеки/

6. Нарязваме локума на ивици. 9. Във всеки от квадратите слагаме локум и завиваме на руло.

7. Подреждаме пуричките на разстояние в тава покрита с хартия за печене.

8. Печем в предварително загрята на 200С фурна, за около 15- 20 минути.

9. Още топли поръсваме пуричките обилно с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Росица Ефтимова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

10.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.