Пурички с локум
Други сладки печива
Необходими продукти:
700 г брашно София Мел Екстра
200 г масло
100 мл олио
1 ч л сода за хляб
1 ванилова есенция
200 г кисело мляко
около 280 г локум
50 - 60 г пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме маслото.
2. Слагаме содата в млякото и разбъркваме, за да шупне.
3. Смесваме ги, добавяме олиото, ванилията, брашното и омесваме тесто.
4. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на правоъгълен лист.
5. С нож режем тестото на квадрати /около 8 см. всеки/
6. Нарязваме локума на ивици. 9. Във всеки от квадратите слагаме локум и завиваме на руло.
7. Подреждаме пуричките на разстояние в тава покрита с хартия за печене.
8. Печем в предварително загрята на 200С фурна, за около 15- 20 минути.
9. Още топли поръсваме пуричките обилно с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Росица Ефтимова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
