Коледа ухае
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София мел класик
125 г краве масло
100 мл пчелен мед
1 яйце
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 бр. бакпулвер
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Първо се разтапя маслото с меда на водна баня и после оставяме да се охлади. В съд смесваме брашното с бакпулвера, содата, канелата и джинджифила.
2. Към охладената смес от мед и масло, добавяме 1 яйце и разбъркваме, а след това постепенно по малко добавяме и от сместа с брашното и замесваме меко тесто.
3. Разточваме го и с помощта на резци правим различни фигурки с дебелина от 3-4 мм.
4. В тава с хартия за печене нареждаме сладките и печем в предварително загрята фурна на 180°.
5. По желание се украсяват, след като са изчечени и изстинали. Аз ги декорирах с "роял айсинг" и с хранителна боя.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Таня Дунова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
