Рецепта за гофрети


Други сладки печива

Необходими продукти:

500 гр. Брашно София Мел
2 Яйца
7 г. Бакпулвер
400 мл. Прясно мляко
100 мл. Олио
30 г. Захар
2 г. Сол
10 г. Ванилия

Начин на приготвяне:

1. В удобен съд се смесват сухите съставки, а яйцата, олиото и млякото се разбият в отделен съд.

2. Двете смеси се смесват и сместа за гофрети е готова.

3. Пекат се на подходяща температура в гофретника до получаване на златиста коричка.

4. Посипват се с кленов сироп, пудра захар или конфитюр.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Камелия Атанасова от Добрич

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.