Рогчета с мас
Дребни соленки
Необходими продукти:
500 г брашно класик
100 мл вода
1 с. л. захар
1/4 кубче мая
2 яйца
50 мл олио
150 г мас на стайна температура
1 ч.л сол
150 г сирене
Начин на приготвяне:
1. В хладката вода, разтваряме захарта и маята. Отделно разбиваме едно яйце с олиото. Пресяваме брашното, смесваме го със солта и правим в средата кладенче. Изливаме вътре сместа с маята и сместа с яйцето. Започваме с помощта на лъжица да придърпваме по малко от брашното докато се образува каша. Тогава добавяме маста и започваме да месим с ръце докато се образува не лепнещо тесто.
2. Покриваме го с кърпа и оставяме да почине 30 минути.
3. Приготвяме си плънката, като разделяме белтъка от жълтъка на второто яйце. Жълтъкът оставяме за намазване, а белтъка разбиваме на пяна и натрошаваме вътре сиренето.
4. Тестото разделяме на четири части. Всяка разточваме на правоъгълник с дебелина 5 мм и в единия дълъг край разпределяме щедро плънка.
5. Навиваме на стегнато руло и нарязваме на парчета, с дължина 10 см. Оставяме ги на стайна температура да втасат за 45 минути.
6. Намазваме с разбит с малко прясно мляко жълтък и печем в предварително загряла на 230 градуса фурна за 15 - 20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Милена Динева от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
