Руло
Сладкиши
Необходими продукти:
100 г брашно София мел класик
30 г брашно София мел пълнозърнесто
4 яйца
150 г захар
сладко
кора от лимон
50 г. Олио
Начин на приготвяне:
1. Яйцата и захарта се бият с миксер поне 5 минути, докато побелеят и станат на пухкава пяна.
2. Добавя се олиото на тънка струя и се разбива още 2-3 минути. Миксерът се отстранява и започваме разбъркване с дървена лъжица.
3. Добавя се брашното и внимателно се разбърква, за да не спадне сместа. Накрая се настъргва кора от лимон.
4. Пече се в по-голяма правоъгълна тава, върху намазнена хартия за печене, на 180 градуса около 20 минути.
5. Остранява се внимателно хартията, маже се със сладко и се навива на руло. Хартията може да се махне и докато се навива рулото.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Силвия Тодорова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
