Руло


Сладкиши

Необходими продукти:

100 г брашно София мел класик
30 г брашно София мел пълнозърнесто
4 яйца
150 г захар
сладко
кора от лимон
50 г. Олио

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и захарта се бият с миксер поне 5 минути, докато побелеят и станат на пухкава пяна.

2. Добавя се олиото на тънка струя и се разбива още 2-3 минути. Миксерът се отстранява и започваме разбъркване с дървена лъжица.

3. Добавя се брашното и внимателно се разбърква, за да не спадне сместа. Накрая се настъргва кора от лимон.

4. Пече се в по-голяма правоъгълна тава, върху намазнена хартия за печене, на 180 градуса около 20 минути.

5. Остранява се внимателно хартията, маже се със сладко и се навива на руло. Хартията може да се махне и докато се навива рулото.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Силвия Тодорова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.12.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.