Щрудел с грис София Мел
Сладкиши
Необходими продукти:
100 грама София Мел Класик
350 грама грис София Мел
800 гр изчистени и настъргани ябълки
300 грама захар
10 грама канела
10 грама бакпулвер
200 грама изчистени орехи
200 грама масло
Начин на приготвяне:
1. Смесваме 100 грама бяло брашно София Мел, 350 грама Грис София Мел и 10 грама бакпулвер. Взимаме тавичка и намазваме обилно с масло.
2. Изсипваме на равномерен слой около 150 грама от сместа от брашно и грис.
3. Поръсваме с 400 грама настъргани ябълки, смесени с 100 грама орехи, 5 грама канела и 100 грама захар.
4. Посипваме равномерно с 150 грама от сместа на брашно и грис.
5. Отново поръсваме с 400 грама настъргани ябълки, смесени с 100 грама орехи, 5 грама канела и 100 грама захар. Отгоре трети слой брашно и грис.
6. Посипваме със 100 грама захар и полива е с разтопено масло.
7. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 45 минути, докато получи приятен загар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Теодора Иванова от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
