


Шоколадов сладкиш
Сладкиши и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел за Кекс
2 яйца
160 г захар
3 с. л. какао
80 мл олио
180 мл прясно мляко
150 г шоколад
100 мл течна сметана
½ пак бакпулвер
За крема:
250 г заквасена сметана
250 г маскарпоне
5 с. л. пудра захар
1 с. л. мед
За декорация:
разтопен шоколад
нар
бонбони
Начин на приготвяне:
Разбиваме с миксер яйцата със захарта. След това добавяме млякото, олиото, какаото и смесения с брашното бакпулвер. Трябва да се получи кексово тесто. Загряваме сметаната и разтваряме в нея шоколада, докато се получи гладък шоколадов сос. Добавяме го към останалите продукти и размесваме леко със шпатула. Изсипваме тестото в подходяща тава и печем на 170 градуса за около 30-40 минути или до готовност, като проверяваме с клечка.
За крема смесваме маскарпоне и заквасена сметана с миксер, после добавяме пудрата захар и меда. Оставяме да се охлади за около 1-2 часа. В поднос слагаме шоколадовия блат, а отгоре намазваме с млечния крем. Заглаждаме и украсяваме с шоколад и плодове.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
