Шоколадов сладкиш
Сладкиши, Кексове и мъфини

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел за Кекс
2 яйца
160 г захар
3 с. л. какао
80 мл олио
180 мл прясно мляко
150 г шоколад
100 мл течна сметана
½ пак бакпулвер

За крема:
250 г заквасена сметана
250 г маскарпоне
5 с. л. пудра захар
1 с. л. мед

За декорация:
разтопен шоколад
нар
бонбони

Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер яйцата със захарта. След това добавяме млякото, олиото, какаото и смесения с брашното бакпулвер. Трябва да се получи кексово тесто. Загряваме сметаната и разтваряме в нея шоколада, докато се получи гладък шоколадов сос. Добавяме го към останалите продукти и размесваме леко със шпатула. Изсипваме тестото в подходяща тава и печем на 170 градуса за около 30-40 минути или до готовност, като проверяваме с клечка.

За крема смесваме маскарпоне и заквасена сметана с миксер, после добавяме пудрата захар и меда. Оставяме да се охлади за около 1-2 часа. В поднос слагаме шоколадовия блат, а отгоре намазваме с млечния крем. Заглаждаме и украсяваме с шоколад и плодове.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.01.2017

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.