Шоколадов сладкиш

Необходими продукти

300 г брашно София Мел за Кекс
2 яйца
160 г захар
3 с. л. какао
80 мл олио
180 мл прясно мляко
150 г шоколад
100 мл течна сметана
½ пак бакпулвер

За крема:
250 г заквасена сметана
250 г маскарпоне
5 с. л. пудра захар
1 с. л. мед

За декорация:
разтопен шоколад
нар
бонбони

Разбиваме с миксер яйцата със захарта. След това добавяме млякото, олиото, какаото и смесения с брашното бакпулвер. Трябва да се получи кексово тесто. Загряваме сметаната и разтваряме в нея шоколада, докато се получи гладък шоколадов сос. Добавяме го към останалите продукти и размесваме леко със шпатула. Изсипваме тестото в подходяща тава и печем на 170 градуса за около 30-40 минути или до готовност, като проверяваме с клечка.

За крема смесваме маскарпоне и заквасена сметана с миксер, после добавяме пудрата захар и меда. Оставяме да се охлади за около 1-2 часа. В поднос слагаме шоколадовия блат, а отгоре намазваме с млечния крем. Заглаждаме и украсяваме с шоколад и плодове.

публикувано на 01.02.2017 0 Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти