Шоколадови напукани бисквитки
Други сладки печива
Необходими продукти:
Брашно класик - 2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. какао
3 яйца
2 ванилии на прах
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Пресявате брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавяте солта и ванилията. Разбийте яйцата със захарта, като най-добре да направите това с миксер или тел за разбиване, след което добавете олиото и отново разбъркайте.
2. След това малко по малко добавете сместа от брашното и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста и с ръце. Доомесете сместа добре с ръце, за да се получи гладко тесто.
3. Сложете тестото в хладилника за минимум един час.
4. След като тестото е постояло в хладилника го изваждате и оформяте топки с желаната от вас големина, които овалвате в пудра захар и нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене.
5. Печете напуканите шоколадови сладки за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нигяр Курд от Асеновград
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване