Шоколадово брауни „Елхичка”
Сладкиши , Кексове и мъфини и Други сладки печива
Необходими продукти:
200 г брашно София мел Типово
200 г масло
200 г захар
200 тъмен шоколад
4 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За украса:
2 бр. киви
шепа зрънца нар
100 г течен шоколад
2-3 с.л. кокосви стърготини
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта на крем.
Маслото се разтопява и към него се прибавя нарязания на ситно шоколад и се бърка докато се разтопи напълно. Постепенно прибавете шоколадовата смес към яйчената, за да изравнят температурата и да стане хомогенна, кафява смес. Прибавете и сухите съставки – брашното, ванилията и бакпулвера.
Изсипете сместа в правоъгълна тава с приблизителни размери 20 на 30 см, намаслена с олио и застлана с хартия за печене. Изравнете сместа добре в тавата.
Печете на 180 градуса за около 30 минути или до суха клечка.
Охладеният сладкиш разрежете под формата на триъгълник, като режем. С част от изрезките оформете и ствола на елхата. Намажете браунито с течен шоколад или шоколадов ганаш и украсете с плодовете и кокосовите стърготини.
Кредит: Люси Евтимова - Lussi’s world of artcraft
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване