


Шведски ябълков сладкиш
Сладкиши и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
250 g брашно София Мел Кекс
150 g краве масло
150 g захар
3 яйца
1ч.л.канела
3 ябълки /сладки/
За глазурата:
25 g краве масло
45 g кристална захар
1 с.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Смесете в купа брашното, захарта и канелата.
2. Обелете ябълките, като две от тях нарежете на кубчета, а третата на полумесеци.
3. Сложете нарязаните на кубчета ябълки при сухите съставки и разбъркайте добре.
4. Разбийте яйцата с разтопеното масло. Получената смес изсипете при ябълките и сухите съставки.
5. Смесете всичко добре.
6. Изсипете готовата смес в предварително намаслена форма с подвижни стени с диаметър 23-25 cm. Украсете с резени ябълка.
7. Печете на 180˚С за 50 min.
8. Пригответе заливката като сложите в съд на котлона захарта, маслото и канелата. Бъркайте до стопяване и залейте готовия сладкиш.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
