Сирени коматчета
Питки, Погачи
Необходими продукти:
550 г брашно София Мел Класик
10 г суха мая
10 г захар
5 г сол
50 мл топла вода
50 мл олио
250 мл кисело мляко
1 яйце размер L
200 г сирене
20 галета
Начин на приготвяне:
1. В чашка топла вода се изсипва пакетче суха мая, захар 10 г, разбърква се и се покрива за 10 мин. В купа се обърква пресятото брашно, солта, олиото, яйцето, разбито в киселото мляко, прибавя се содата с активизираната мая. Омесва се тесто.
2. Втасва под кърпа за около 50 мин, после се разделя на 8 парчета, ръцете са намазнени с олио.
3. Разстила се тестото в дланта и се поставя натрошеното сирене, затваря се и се овалва топка, поставя се в тава за печене. Като се наредят и осемте топки със сирене, се намазват със смес от 20 мл олио, 2 щипки сол, 20 г галета.
4. Покриват се с кърпа и се оставят за 30 мин.
5. Пекат се във фурна на 200 градуса за около 20 минути - до леко порозовяване. По време на печенето се пръска с вода. След изваждането от фурната - пръскане с вода и покриване с кърпа за 5 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Христова от Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване