Сладък хляб
Питки, Погачи и Други сладки печива
Необходими продукти:
500 г брашно София мел Класик
5 г бакпулвер
100 мл зехтин
100 г захар
Кората на 1 лимон
200 мл прясно мляко
2 яйца
Щипка сол
Захар за поръсване
Ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В брашното оформете "кладенче" и добавете захарта, едно яйце, бакпулвера, сол, лимоновата кора и зехтина. Излейте зехтина бавно, като в това време разбърквате с вилица.
2. Бавно прибавете и затопленото прясно мляко. Постепенно замесете тесто, докато то стане еднородно и еластично.
3. Разделете тестото на три части, оформете дълги ленти и ги сплетете на плитка. След това преместете плитката във форма за печене, покрита с хартия.
4. Намажете повърхността на сладкия хляб с второто яйце, разбито с малко вода. Поръсете с лешници, филирани бадеми и захар.
5. Печете десерта до златисто в предварително загрята фурна на 180° С за 65-70 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Любомир Мазгалов от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
