Сладък хляб


Питки, Погачи и Други сладки печива

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Класик
5 г бакпулвер
100 мл зехтин
100 г захар
Кората на 1 лимон
200 мл прясно мляко
2 яйца
Щипка сол
Захар за поръсване
Ядки за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В брашното оформете "кладенче" и добавете захарта, едно яйце, бакпулвера, сол, лимоновата кора и зехтина. Излейте зехтина бавно, като в това време разбърквате с вилица.

2. Бавно прибавете и затопленото прясно мляко. Постепенно замесете тесто, докато то стане еднородно и еластично.

3. Разделете тестото на три части, оформете дълги ленти и ги сплетете на плитка. След това преместете плитката във форма за печене, покрита с хартия.

4. Намажете повърхността на сладкия хляб с второто яйце, разбито с малко вода. Поръсете с лешници, филирани бадеми и захар.

5. Печете десерта до златисто в предварително загрята фурна на 180° С за 65-70 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Любомир Мазгалов от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

27.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.