Около 700 г брашно София Мел Екстра
2 яйца
500 г леко затоплено кисело мляко
1 бакпувер
4 с. л. захар
1 к. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
олио за пържене
Содата се разбърква с киселото мляко. Към тях се добавят яйцата и се разбиват до получаване на хомогенна смес. Прибавят се захарта и солта.
Брашното се пресява и смесва с бакпулвера.
Към сместта постепенно се добавя брашното. Омесва се с ръце до получаване на меко тесто.
Тестото се разточва на дебела кора с дебелина около 5 мм. Реже се на ромбове, които се пържат в горещо олио от двете страни.
Бухтите се сервират топли с кисело мляко или сладко по избор.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ