Сладки с мармалад


Дребни сладки

Необходими продукти:

250 г брашно София Мел Класик
125 г масло
1 яйце
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1 бакпулвер
мармалад
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Всички съставки се слагат в купа (маслото да е омекнало, на стайна температура) и се омесва гладко тесто.

2. Оставя се в хладилник за 20-30 мин, за да стегне и да се разточва по - лесно.

3. Разточва се на кора 0,5 см и се изрязват формички, половината, от които с дупка.

4. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 мин.

5. След като изстинат се слепват с мармалад и се поръсват с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Петя Динева от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.