Сладки с мармалад
Дребни сладки
Необходими продукти:
250 г брашно София Мел Класик
125 г масло
1 яйце
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1 бакпулвер
мармалад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Всички съставки се слагат в купа (маслото да е омекнало, на стайна температура) и се омесва гладко тесто.
2. Оставя се в хладилник за 20-30 мин, за да стегне и да се разточва по - лесно.
3. Разточва се на кора 0,5 см и се изрязват формички, половината, от които с дупка.
4. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 мин.
5. След като изстинат се слепват с мармалад и се поръсват с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Петя Динева от Варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
