Сладки с рожков, меласа и лешници
Дребни сладки
Необходими продукти:
200 г брашно Класик София Мел
150 г меко масло
150 г захар
1 яйце
60 г меласа
1 с.л. ванилова есенция
60 г брашно от рожков
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
120 г сурови смлени лешници
20 цели сурови лешника
Начин на приготвяне:
1. Маслото и захарта се разбиват с миксер докато сместа стане на крем. Добавя се яйцето и сместа отново се разбива. Изсипват се меласата и ваниловата есенция. Разбиват се докато се получи пухкава еднородна смес.
2. Отделно се смесват брашното Класик София Мел, рожковът, бакпулверът, солта и смлените лешници. Разбъркват се добре и се добавят към маслено-яйчната смес.
3. Разбиват се с миксер с приставка за тесто на слаба скорост или на ръка с дървена лъжица, докато всичко се смеси добре и се образува меко тесто. От тестото се правят топки, колкото голям орех.
4. Подреждат се в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. В центъра на всяка топка се забожда по един цял лешник.
5. Сладките се пекат в предварително нагрятата фурна на 180°C за 15 минути. След като се извадят от фурната се оставят за 3-4 минути в тавата и тогава се пренасят върху решетка. Оставят се докато се охладят напълно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Войникова от Пловдив
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
