Сладки с рожков, меласа и лешници


Дребни сладки

Необходими продукти:

200 г брашно Класик София Мел
150 г меко масло
150 г захар
1 яйце
60 г меласа
1 с.л. ванилова есенция
60 г брашно от рожков
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
120 г сурови смлени лешници
20 цели сурови лешника

Начин на приготвяне:

1. Маслото и захарта се разбиват с миксер докато сместа стане на крем. Добавя се яйцето и сместа отново се разбива. Изсипват се меласата и ваниловата есенция. Разбиват се докато се получи пухкава еднородна смес.

2. Отделно се смесват брашното Класик София Мел, рожковът, бакпулверът, солта и смлените лешници. Разбъркват се добре и се добавят към маслено-яйчната смес.

3. Разбиват се с миксер с приставка за тесто на слаба скорост или на ръка с дървена лъжица, докато всичко се смеси добре и се образува меко тесто. От тестото се правят топки, колкото голям орех.

4. Подреждат се в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. В центъра на всяка топка се забожда по един цял лешник.

5. Сладките се пекат в предварително нагрятата фурна на 180°C за 15 минути. След като се извадят от фурната се оставят за 3-4 минути в тавата и тогава се пренасят върху решетка. Оставят се докато се охладят напълно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Войникова от Пловдив

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.