300 г брашно София Мел Екстра
250 г меко масло
140 г пудра захар
3 големи жълтъка
1 ванилия
1 щипка сол
горещо кафе
шоколад
сурови лешници
Маслото и пудрата захар се смесват до пухкав крем. Добавят се жълтъците, ванилията и солта. Замесва се меко тесто и се прибира в хладилника за 1 час. От масленото тесто се оформят топчета с големината на орех и леко се сплескват. Сладките се пекат на 180 градуса за 13-15 минути или докато леко покафенеят. След като изстинат се намазват с горещото кафе и се поръсват с натрошен шоколад и ядки.
* Шоколадът може да се разтопи, сладките да се полеят с него и отгоре да се поръсят ядките.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ