Сладкиш с ябълки
Сладкиши
Необходими продукти:
6 големи ябълки
1 чаша (200 мл) грис
1 чаша (200 мл) брашно
1 чаша (200 мл) захар
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче 125 г масло
канела
Начин на приготвяне:
1. Обелете и настържете ябълките. Всички останали съставки (с изключение на маслото) разбъркайте хубаво в купа.
2. В тавичка с диаметър 26 см (аз използвах хартия за печене) сложете една трета от сухата смес, а отгоре разпределете половината от ябълките и поръсете с канела. След това покрийте с втората част от сухата смес и отново пласт настъргани ябълки и канела. Отгоре нанесете последната третина от сместа с грис и накрая залейте всичко хубаво с разтопено масло.
3. С лъжичка направете малки дупки, за да попие маслото, и печете на 200 градуса около 30 минути. Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар. Може да се гарнира с топка сладолед.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Radka Kancheva от София

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
