


Сладолед от шамфъстък с печени кори за баница
Други сладки печива
Необходими продукти:
300 милилитра прясно мляко
100 грама крем от шамфъстък
200 грама кори за баница София Мел
кокосова мазнина от спрей*
пресни малини
*Може да използвате и разтопено краве масло с което да напръскате корите.
Начин на приготвяне:
Сложете прясното мляко и крема от шамфъстък в купа и разбъркайте до хомогенизиране на сместа.
Използваме уред за сладолед в рецептата, но ако вие не разполагате с такъв, сложете купата със сместа във фризер и на всеки 30 минути в продължение на два часа, изваждайте купата от фризера, за да го разбърквате. След това оставете да замръзне напълно.
Накъсайте корите за баница на парченца и ги поставете в тавичка. Напръскайте ги с мазнина.
Печете на 180 градуса за 5-6 минути (докато станат златисти).
В десертни чашки разпределете от корите. Върху тях поставете топки сладолед.
Декорирайте с пресни малини. По желание и с мед.
Приятен апетит!

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
