Снежни топки
Дребни сладки
Необходими продукти:
750 г брашно Екстра
150 г пудра захар
1 бакпулвер
1/2 ч.л. амонячна сода
1 яйце
200 г смлени бадеми
40 г ром
400 г мас (разтопена)
3 бр. ванилия
200 г пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват преситеното брашно Екстра и всички останали сухи съставки. След това се добавя рома и маста.
2. Размесва се всичко, получава се меко и ронливо тесто, което се оформя на топки и се слага върху хартия за печене.
3. Пече се на 180 градуса до леко потъмняване за 10-15 минути. Като поизстинат се овалват в пудра захар, ароматизирана с 1 ванилия.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Владимира Кючукова от Бургас

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
