Сочники (руска кухня)
Дребни сладки и Други сладки печива
Необходими продукти:
За тестото:
450 г брашно София Мел Екстра
200 г масло, със стайна температура
100 г пудра захар
2 големи яйца
7 г бакпулвер
1 малка щипка сол
За плънката:
50 г грис София Мел
400 г извара или рикота, без много течност
30 г брашно
60 г пудра захар
40 мл. млечна сметана
1 яйце
1 яйчен белтък (жълтъка се отделя за намазване преди печене)
1 чаена лъжичка ванилов екстракт (5 грама)
Начин на приготвяне:
Приготвяне:
В купа смесете с помощта на кухненска тел за рабиване всички съставки за плънката. Оставете го настрани, докато приготвите тестото.
За да приготвите тестото, разбийте с миксер маслото и захарта до кремообразна смес, прибавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко с миксера. В друга купа, смесете брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта. Прибавете ги наведнъж към маслено-яйчната смес и омесете гладко, меко тесто. Увийте готовото тесто в найлоново фолио и го приберете в хладилника за 30 минути.
Включете фурната да загрява на 180°С.
След това разделете тестото на 15-16 равни части. От всяка част направете топче (около 55 г всяко). Разточете ги в кръгла форма с дебелина около 5 милиметра. Поставете така оформените кръгчета тесто върху 2 големи тави, постлани с хартия за печене. Поставете в едната половина на тестото около 2 супени лъжици от плънката и прехлупете другата половина отгоре, без да притискате. Оформете всички части по този начин.
Намажете с четка сладките Сочники с разбит жълтък с няколко капки вода. Поставете тавата със сладките във фурната и печете 30 минути, докато станат апетитно златисто-кафеникави.
Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване