Сочники (руска кухня)


Дребни сладки и Други сладки печива

Необходими продукти:

За тестото:
450 г брашно София Мел Екстра
200 г масло, със стайна температура
100 г пудра захар
2 големи яйца
7 г бакпулвер
1 малка щипка сол

За плънката:
50 г грис София Мел
400 г извара или рикота, без много течност
30 г брашно
60 г пудра захар
40 мл. млечна сметана
1 яйце
1 яйчен белтък (жълтъка се отделя за намазване преди печене)
1 чаена лъжичка ванилов екстракт (5 грама)

Начин на приготвяне:

Приготвяне:
В купа смесете с помощта на кухненска тел за рабиване всички съставки за плънката. Оставете го настрани, докато приготвите тестото.
За да приготвите тестото, разбийте с миксер маслото и захарта до кремообразна смес, прибавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко с миксера. В друга купа, смесете брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта. Прибавете ги наведнъж към маслено-яйчната смес и омесете гладко, меко тесто. Увийте готовото тесто в найлоново фолио и го приберете в хладилника за 30 минути.

Включете фурната да загрява на 180°С.
След това разделете тестото на 15-16 равни части. От всяка част направете топче (около 55 г всяко). Разточете ги в кръгла форма с дебелина около 5 милиметра. Поставете така оформените кръгчета тесто върху 2 големи тави, постлани с хартия за печене. Поставете в едната половина на тестото около 2 супени лъжици от плънката и прехлупете другата половина отгоре, без да притискате. Оформете всички части по този начин.
Намажете с четка сладките Сочники с разбит жълтък с няколко капки вода. Поставете тавата със сладките във фурната и печете 30 минути, докато станат апетитно златисто-кафеникави.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.10.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.