Содена питка
Питки, Погачи
Необходими продукти:
- 500 гр. брашно София Мел Класик
- 1 ч.ч. вода
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното и правим в средата му кладенче.
2. Сипват се водата, зехтина и загасената в оцета сода. Замесва се тестото и почива 30 мин.
3. След това вече приготвеното тесто, оформяме на плетка и се слага в намаслена и набрашнена тавичка.
4. Пече се в загрята фурна на 18 0градуса за 30мин.
5. След като се извади от фурната се поръсва с вода и се увива в чиста кърпа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Жана Тотева от Велико Търново

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
