


Содена питка за Йордановден
Питки, Погачи
Необходими продукти:
4 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
300 мл газирана вода
Начин на приготвяне:
Пресятото брашно се поставя в купа. Прави се кладенче и добавят сухите продукти. Замесва се меко тесто, като постепенно се добавя газираната вода. Ако е необходимо се добавя още брашно.
Омесеното тесто се поставя в намазнена тава и се оформя питка с ръце. Надупчва се с вилица на няколко места.
Оставя се да почине за 30 минути, като се покрие с кърпа.
Намазва с няколко капки олио и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
