Содена питка за Йордановден
Питка, Погача

Необходими продукти:

4 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
300 мл газирана вода

Начин на приготвяне:

Пресятото брашно се поставя в купа. Прави се кладенче и добавят сухите продукти. Замесва се меко тесто, като постепенно се добавя газираната вода. Ако е необходимо се добавя още брашно.

Омесеното тесто се поставя в намазнена тава и се оформя питка с ръце. Надупчва се с вилица на няколко места.

Оставя се да почине за 30 минути, като се покрие с кърпа.

Намазва с няколко капки олио и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.01.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.