Содени питки
Питки, Погачи
Необходими продукти:
25 супени лъжици брашно София мел Класик
1 кофичка кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 чаена лъжичка оцет
1 чаена лъжичка сол
4 супени лъжици олио
200 г натрошено сирене
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа слагаме брашното, след това киселото мляко със содата и оцета, добавяме солта, олиото и натрошеното сирене и замесваме меко тесто.
2. Правим топчета колкото мандарини, леко ги сплескваме и печем в тава застлана с хартия или намазана с мазнина.
3. Печем в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стойка Борисова от Пловдив

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
