Солени кифлички
Дребни соленки
Необходими продукти:
350 г София Мел - класик
180 г масло
180 г сирене
180 г кашкавал
1 ч. ч кис. мляко
1 ч. л сода бикарбонат
1 ч. л сол
1 яйце
100 г шунка - по желание
черен сусам
Начин на приготвяне:
1. Сиренето, кашкавала и маслото се настъргват и разбъркват хубаво. Содата се прибавя в киселото мляко и се трябва да шупне.
2. Добавя се към настърганите продукти. Всичко се разбърква хубаво.
3. Добавя се солта и брашното и се замесва тесто, което се разделя на три топки и се оставя в хладилника за около 30 мин.
4. След като се извади тестото от хладилника, всяка топка се разточва (кръгла форма), нарязва се на триъгълници и се навива от широката към тънката стрна на кифлички.
5. По желание може да се сложи като плънка парченце шунка и така да се навие. Отгоре се намазва с разбито яйце и се поръсва с черен сусам.
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Надежда Желязкова от гр. варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване