Солени кифлички


Дребни соленки

Необходими продукти:

350 г София Мел - класик
180 г масло
180 г сирене
180 г кашкавал
1 ч. ч кис. мляко
1 ч. л сода бикарбонат
1 ч. л сол
1 яйце
100 г шунка - по желание
черен сусам

Начин на приготвяне:

1. Сиренето, кашкавала и маслото се настъргват и разбъркват хубаво. Содата се прибавя в киселото мляко и се трябва да шупне.

2. Добавя се към настърганите продукти. Всичко се разбърква хубаво.

3. Добавя се солта и брашното и се замесва тесто, което се разделя на три топки и се оставя в хладилника за около 30 мин.

4. След като се извади тестото от хладилника, всяка топка се разточва (кръгла форма), нарязва се на триъгълници и се навива от широката към тънката стрна на кифлички.

5. По желание може да се сложи като плънка парченце шунка и така да се навие. Отгоре се намазва с разбито яйце и се поръсва с черен сусам.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Надежда Желязкова от гр. варна

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.