Соленки с кашкавал
Дребни соленки
Необходими продукти:
около 4- 5 ч.ч. брашно София Мел Екстра за меко тесто
1 ч. ч. кашкавал
1 ч ч. кисело мляко
1 ч. ч. масло ( може 50:50 масло и олио )
1 ч. ч сирене
1 яйце (може и без него)
1 ч л.сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
1. В купа се слага настърганите кашкавал и сирене, разтопеното масло, яйцето (може и да не слагате яйце, но аз сложих), млякото с разбитата сода бикарбонат и брашното. Смесват се съставките.
2. След това се слага на плота и се меси на ръка още 5 мин. Оставя се за 20-30 минути. След това се разточва на кора и се реже на фигурки по желание. Може да ги намажете със разбит жълтък или с олио.
3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Да Ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Учикова от Чепеларе

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
