Соленки с масло


Дребни соленки

Необходими продукти:

4 ч.ч. брашно София мел
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
120 г масло
200 г сирене
1 ч.л. смлян кимион

Начин на приготвяне:

1. В киселото мляко се загасва содата. Брашното се смесва с кимион и се слага разтопено масло и мляко.

2. Добавя се едро настъргано сирене и замесва тесто.

3. Омесеното тесто трябва да е лепкаво и от него се разточва кръгла, не много тънка кора.

4. Тя се реже на триъгълници и от всеки триъгълник се навива кифличка.

5. Кифличките се слагат в намаслена тава и пекат в предварително затоплена фурна на 180 ℃ за 25-30 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Antonia Delcheva от гр. Годеч

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

14.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.