Соленки с масло
Дребни соленки
Необходими продукти:
4 ч.ч. брашно София мел
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
120 г масло
200 г сирене
1 ч.л. смлян кимион
Начин на приготвяне:
1. В киселото мляко се загасва содата. Брашното се смесва с кимион и се слага разтопено масло и мляко.
2. Добавя се едро настъргано сирене и замесва тесто.
3. Омесеното тесто трябва да е лепкаво и от него се разточва кръгла, не много тънка кора.
4. Тя се реже на триъгълници и от всеки триъгълник се навива кифличка.
5. Кифличките се слагат в намаслена тава и пекат в предварително затоплена фурна на 180 ℃ за 25-30 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Antonia Delcheva от гр. Годеч

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
