Соленки - Мидички
Дребни соленки
Необходими продукти:
3 ч.ч. Брашно София Мел Класик
125 г масло
1/2 кофичка кисело мляко
4 с.л. олио
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
150 г сирене
Начин на приготвяне:
1. Маслото се разтопява и се изсипва в дълбока купа. Добавя се олиото, киселото мляко със содата и всичко се разбърква с тел. Изсипва се брашното. Готовото тесто се прибира за 30 мин. в хладилник.
2. В това време се приготвя плънката като сиренето се начупва с вилица и добре се разбърква с яйцето и белтъка. Жълтъка от едното яйце се оставя за намазване на соленките.
3. Охладеното тесто се разточва на кора с дебелина 2 - 2,5 мм и се изрязват кръгчета с чаша.
4. В средата на всяко кръгче се слага по малко от плънката, прегъва се диаметрално и с виличка се притискат краищата, за да се оформи декоративен ръб, а и да не се отварят при печенето. Намазват се с жълтък от яйце.
5. Пекат се до порозовяване в предварително загрята на 190 градуса фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стилияна Иванова-Минева от гр.Габрово

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
