


Соленки с Чедър
Дребни соленки
Необходими продукти:
350 г брашно София Мел Екстра
380 г заквасена сметана
200 г сирене Чедър
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
масло за намазване
мащерка или подправки по желание
Начин на приготвяне:
Сиренето Чедър се настъргва на ситно. Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Към тях се прибавя сиреното и леко се разбъркват с ръка. След това се добавя и сметаната. Меси се до получаване на хомогенно тесто. Ако е необходимо се добавя още брашно.
Тестото се прехвърля върху набрашнена повърхност и се разточва до височина от около 0,5 см. Соленките се изрязват чрез форми кръгчета или други. Готовите се поставят върху тава, предварително покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с масло, за да се запече коричката. Поръсват се с мащерка и/или други пресни подправки по желание.
Фурната се загрята на 220 градуса. Соленките се пекат до получаване на златист цвят. Сервират се топли или студени.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
