Соленки с извара и слънчогледово семе
Дребни соленки
Необходими продукти:
250 г брашно софия мел класик
250 г извара
180 г краве масло
1 голямо яйце
1 ч.л. сол
слънчогледово семе за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Отделяме жълтъка от белтъка. Разбъркваме добре изварата с жълтъка и посоляваме. Намачкваме пресятото брашно с мазнината до получаване на трохи.
2. Събираме двете смеси и омесваме меко тесто, което разделяме на 4 топки. Всяка топка оформяме на руло, което нарязваме на 8 еднакви парчета.
3. От всяко парченце оформяме фитилче, което поставяме върху пекарска хартия под формата на подкова. Може да ги оформите и като кифлички като тези в предната част на снимката и вътре да поставите пълнеж по избор - аз сложих нярязани подсушени маслинки.
4. От това количество ще приготвите две тави със соленки.
5. Въпреки че не се надуват много, оставете достатъчно разстояние между тях при печене. Разбийте белтъка и с помощта на четчица намажете обилно всяка соленка.
6. Поръсете със семена по избор и изпечете в предарително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.
7. Извадете и охладете върху решетка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Тенева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване