Соленки с кашкавал и сусам


Дребни соленки

Необходими продукти:

600 гр. Брашно София Мел
1 ч.ч. Вода 
2 с.л. Кисело мляко
2 с.л. Олио
1 ч.л. Сол
1 щ. Захар
7 г Суха мая
100 г натрошено Сирене
2 с.л. настърган Кашкавал
2 с.л. Сусам
1 бр. без жълтъка Яйце

Начин на приготвяне:

1. В топлата вода се разбърква маята с щипка захар и когато шупне, се смесва с останалите продукти, като се отделя жълтъкът за намазване на малките топчета.

2. Добавя се натрошено сирене и настърган кашкавал, замесва се меко тесто и се оставя да втаса 30 минути на топло.

3. Късат се малки топки тесто и се оформят топчета като мандарини.

4. Нареждат се в тава и се намазват с разбит жълтък.

5. Поръсваме със сусам.

6. Печем соленките в загрята фурна на 180 градуса около 20 - 25 минути до златисто.

7. Соленките с кашкавал и сусам са чудесна закуска!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Анастас Колев от Смолян

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

17.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.