Соленки с кашкавал и сусам
Дребни соленки
Необходими продукти:
600 гр. Брашно София Мел
1 ч.ч. Вода
2 с.л. Кисело мляко
2 с.л. Олио
1 ч.л. Сол
1 щ. Захар
7 г Суха мая
100 г натрошено Сирене
2 с.л. настърган Кашкавал
2 с.л. Сусам
1 бр. без жълтъка Яйце
Начин на приготвяне:
1. В топлата вода се разбърква маята с щипка захар и когато шупне, се смесва с останалите продукти, като се отделя жълтъкът за намазване на малките топчета.
2. Добавя се натрошено сирене и настърган кашкавал, замесва се меко тесто и се оставя да втаса 30 минути на топло.
3. Късат се малки топки тесто и се оформят топчета като мандарини.
4. Нареждат се в тава и се намазват с разбит жълтък.
5. Поръсваме със сусам.
6. Печем соленките в загрята фурна на 180 градуса около 20 - 25 минути до златисто.
7. Соленките с кашкавал и сусам са чудесна закуска!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Анастас Колев от Смолян

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
