Соленки с крема сирене
Дребни соленки
Необходими продукти:
350 г София Мел - класик
250 г масло
125 г крема сирене
1 ч.л. сол
1 щипка захар
1 яйце
15 г кашкавал
жълтък за намазване
сусам и маково семе - за поръсване отгоре
Начин на приготвяне:
1. Маслото + крема сиренето се разбиват. Прибавят се солта, захарта, яйцето, кашкавала и брашното. Омесва се меко тесто.
2. Оставя се за около 30 мин. в хладилника, за да стегне и за да може по-лесно да се оформи след това. Като се извади от хладилника се изрязва с формички. Намазват се с жълтъка и се поръсват със сусам и маково семе.
3. Соленките се пекът в намаслена и набрашнена тавичка до златисто, на 190 градуса за около 30 мин.
Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Надежда Желязкова от гр. варна

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
