Соленки с мас и масло
Дребни соленки
Необходими продукти:
300 г брашно Екстра София мел
75 г мас
75 г масло
100 г кисело мляко
2 бр. яйца
1 с.л. амонячна сода
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л.сол
ким и сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Активираме двата вида сода в киселото мляко.
2. Разтопяваме маслото и маста.
3. Пресяваме брашното и към него прибавяме прибавяме 1 яйце, киселото мляко, маста, маслото и солта.
4. Омесва се меко тесто, което се раточва на кора с дебелина около 0.5 см.
5. Ражем тънки ленти и ги нареждат се в тава. Намазват се с яйце и се поръсват с ким, сусам.
6. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Марийка Георгиева от Ямбол

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
