


Соленки със сирене
Дребни соленки
Необходими продукти:
около 1 кг брашно София Мел Екстра
4 яйца
300 г кисело мляко
100 г масло на стайна температура
50 мл олио
200 г натрошено сирене
1 бакпулвер
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Яйцата (без 1 жълтък) се разбиват заедно с киселото мляко, маслото и олиото. В пресятото брашно се добавят бакпулвера и солта.
Към яйчената смес постепенно се добавя брашното до омесване на меко тесто.
Тестото се разделя на 2 части, като всяка се разточва на дебела кора.
Корите се нарязват на ленти с широчина около 1,5 см. и дължина около 10 см.
Лентите се намазват с останалия жълтък и се поръсват със сирене.
Всяка лента се усуква и се подрежда в тава, застлана с хартия за печене.
Соленките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
