Тарали с розмарин
Дребни соленки
Необходими продукти:
500 г брашно София мел
200 мл сухо бяло вино
120 мл зехтин „Екстра върджин”
1 ч.л. сол
1 с.л. натрошен сух розмарин
Начин на приготвяне:
1. Солта се разтваря във виното и то се налива към брашното. Прибавят се зехтинът и розмаринът.
2. Разбърква се и се замесва гладко тесто, което се оставя за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
3. Тестото се разрязва на парчета и се оформят малки фитили, които се завиват като гевречета.
4. Готовите гевречета се потапят в подсолена вряща вода и щом изплуват на повърхността се изваждат и се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
5. Пекат се около 40 минути в предварително загрята на 180°C фурна.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Войникова от Пловдив
Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
