Тиквен кейк
Торти и Кексове и мъфини
Необходими продукти:
3 к. ч. брашно София Мел за кекс
2 к. ч. захар
1 к.ч. олио
4 яйца
450 г настъргана тиква
1 ч. л. сол
1 пакетче бакпулвер
2 ч. л. канела
1 ч. л. смлян джинджифил
½ ч. л. индийско орехче
За глазурата:
200 г крема сирене
2 с. л. разтопено масло
1 ч. ч. пудра захар
2 с. л. сладкарска сметана
2-3 с. л. вода
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 160 градуса с вентилатор. Смесваме захарта с яйцата и разбиваме до пяна с миксера. Добавяме олиото, солта и подравките и разбъркваме с миксер до хомогенна смес. След това добавяме тиквата, 2 чаши брашно и разбъркваме още малко. Смесваме бакпулвера с третата чаша брашно и пресяваме на сместа. При нужда добавяме брашно за получаване на гъста кексова смес.
Печем 40-50 минути като пробваме с дървена клечка. При готовност не трябва да остава смес по клечката.
За глазурата: Смесваме крема сирене, пудра захар масло и сладкарска сметана, използвайки бъркалка. Добавяме вода до постигане на желаната консистенция.
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване