Тиквен кейк Торти, Кексове и мъфини

Необходими продукти:

3 к. ч. брашно София Мел за кекс
2 к. ч. захар
1 к.ч. олио
4 яйца
450 г настъргана тиква
1 ч. л. сол
1 пакетче бакпулвер
2 ч. л. канела
1 ч. л. смлян джинджифил
½ ч. л. индийско орехче

За глазурата:
200 г крема сирене
2 с. л. разтопено масло
1 ч. ч. пудра захар
2 с. л. сладкарска сметана
2-3 с. л. вода

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 160 градуса с вентилатор. Смесваме захарта с яйцата и разбиваме до пяна с миксера. Добавяме олиото, солта и подравките и разбъркваме с миксер до хомогенна смес. След това добавяме тиквата, 2 чаши брашно и разбъркваме още малко. Смесваме бакпулвера с третата чаша брашно и пресяваме на сместа. При нужда добавяме брашно за получаване на гъста кексова смес.

Печем 40-50 минути като пробваме с дървена клечка. При готовност не трябва да остава смес по клечката.

За глазурата: Смесваме крема сирене, пудра захар масло и сладкарска сметана, използвайки бъркалка. Добавяме вода до постигане на желаната консистенция.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.11.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.